Στόχος της εταιρείας μας ήταν να δημιουργήσει ένα μοναδικό yacht που να συνδυάζει το στυλ και τις επιδόσεις των καλύτερων αγωνιστικών ιστιοφόρων με την άνεση, τη σταθερότητα και τον εύκολο χειρισμό ενός cruiser παγκόσμιας κλάσης.

Το αποτέλεσμα είναι το dynamy607, ένα 18 μ. πολυτελές ιστιοφόρο με αγωνιστική εμφάνιση και επιδόσεις και παράλληλα ανέσεις ξενοδοχειακού τύπου (5-7 κρεβατοκάμερες και αντίστοιχα prive μπάνια, 2 σαλόνοτραπεζαρίες, μπαρ με σκαμπό, κλιματισμό, πλυντήριο πιάτων κλπ).

Το dynamy607 είναι αποτέλεσμα 3ετούς έρευνας/μελέτης βασισμένης στους κανόνες της επιστήμης και της τέχνης της ναυπηγικής χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα/προγράμματα και πραγματοποιώντας πολύωρες δοκιμές με μοντέλα προσομοίωσης και μετρήσεις είτε στις δεξαμενές της σχολής Ναυπηγών του ΕΜΠ είτε στη θάλασσα.

Το dynamy607 διαθέτει μια σύγχρονη ελαφριά κατασκευή με άριστες πρώτες ύλες η οποία εξασφαλίζει τις απαιτούμενες πιστοποίησης ασφάλειας και σταθερότητας ενώ ειδική μέριμνα έχει ληφθεί στη διαρρύθμιση των χώρων, στη σχεδίαση των λεπτομερειών εσωτερικά και εξωτερικά και στη συνολική αισθητική εμφάνιση του σκάφους.

Η dynayachts&rib με το dynamy607 εισήγαγε στην αγορά των ιστιοφόρων σκαφών αναψυχής πολλές καινοτόμες σχεδιαστικές και κατασκευαστικές ιδέες όπως:

  • τοποθέτηση των μηχανισμών για τις άγκυρες στην πλώρη και την πρύμνη κάτω από το κατάστρωμα, ώστε η επιβίβαση και αποβίβαση με χρήση τοξοτής σκάλας να είναι ευκολότερη και να αποφεύγονται πιθανές προσκρούσεις στα εξωτερικά ντουλάπια άγκυρας,
  • τιμόνι τοποθετημένο πίσω από τα όργανα ελέγχου έτσι ώστε να μην χρειάζεται ο καπετάνιος να περάσει το χέρι του μέσα από τον τροχό για να ελέγξει τη μηχανή, να χρησιμοποιήσει το bow thruster, τα όργανα πλεύσης, το GPS, το VHF, τον αυτόματο πιλότο κλπ.
  • Μια κομψή και παράλληλα πολύ μεγάλη (σχεδόν 2x2m) πρύμνη με μορφή «σέσουλας», η οποία αποτελεί μια ασφαλή και άνετη πλατφόρμα επιβίβασης/αποβίβασης για κολύμβηση, κατάδυση, ψάρεμα αλλά και χώρο ξεκούρασης και ηλιοθεραπείας στον οποίο μπορεί κάποιος να κάνει και ένα απολαυστικό ντούζ, 30 μόλις εκατοστά από το επίπεδο της θάλασσας

Το dynamy607, είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο για τα ελληνικά αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που ανανεώνεται διαρκώς προσαρμοζόμενο στις σύγχρονες απαιτήσεις, το οποίο έδωσε μια νέα προοπτική στον εγχώριο κατασκευαστικό κλάδο σκαφών αναψυχής.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά & εξοπλισμός

Μηχανή : 130 Hp Συνολικό μήκος : 18 m
Γεννήτρια(extra) : 8.5 KVA Καθαρό μήκος : 16.70 m
Bow thruster(extra) : 6 Hp Ολικό πλάτος : 4.95 m
Δεξαμενές Καυσίμου : 800lt Βύθισμα γάστρας : 2.00/2.60 m
Δεξαμενές νερού : 1200 lt Αντίβαρο : 6 tn
Εφεδρική δεξαμενή : 500 lt Εκτόπισμα : 17 tn
Καμπίνες(με ένα διπλό & ένα μονό κρεβάτι) : 7 Ιστιοφορία(Main & Genoa) : 170 sq meters
Μπάνια με ντουζιέρες : 6 Spinnaker(Μπαλόνι)(extra) : 200 sq meters
Cockpit : 1 Genoa Furling  
Ψυγεία : 2 Κλιματισμός : extra
Αυτόματος πιλότος : extra